What Do You Mean by 'The Media'?

The term “the media” was first used as a singular, collective noun around 100 years ago, meaning “an intervening agency, means, or instrument.” The instrument (or medium) of the time was the printing press.
image

Finishing the Post-Crisis Job

image
There will inevitably be another financial bubble, so it is worth asking where it might occur. In my view, it is unlikely to emerge directly from the banking sector......
Full story

Pasqyrë e vjetër shkodrane

image
E kam këndue dikur paqin e plogët të ditëve tueja, andjet e përgjumshme mbrenda avullijave që ndajnë prej botës. Sot ndrrova. Dëshireve ju u vutë për caqe murin e shtëpisë edhe lumin e qytetit. ...
Full story

PD dhe sindroma e tepsisë

image
Partia Demokratike lipset të ketë më shumë frymëmarrje brenda saj. Ajo duhet të çlirohet nga sindroma e tepsisë dhe t’i hapë rrugë konkurencës për ......
Full story

Brexit...

image
The government is expected to publish "position papers" on key issues soon.
Full story

VIP

Junichiro Tanizaki (1886-1965)

image
Japanese novelist, poet, and essayist, who dealt with the influence of the West on the old cultural heritage of his native country. After publishing novels written in a fairly orthodox style, Tanizaki fused traditional Japanese storytelling and experimental narrative. He emphasized the fabrication...
Full story

The Ivy League, Mental Illness, and the Meaning of Life

image
But the take home message is that everyone has to liberate themselves from this system. Education should be an act of liberation. We need to make a better system but ultimately everybody has to claim their freedom for themselves.
Full story

Explaining Global Recovery Amid Political Recession

image
In the final analysis, confidence in these institutions’ resilience – and in an eventual end to the current political dysfunction – is what markets seem to be banking on.
Full story

Endërr e Humbur

image
Rebelohej stuhia e çmendur përjashtë. Fishkëllente era, që të priste, duke ngritur fritë e dëborës në gjithë bunacën e shkretisë së bardhë, kallkan...
Full story

Democratizing Artificial Intelligence

image
Artificial Intelligence is the next technological frontier, and it has the potential to make or break the world order. The AI revolution could pull the “bottom billion” out of poverty and transform dysfunctional institutions, or it could entrench injustice and increase inequality.
Full story

Lef Nosi, letërkëmbimet

image
U lind në qytetin e Elbasanit më 9 Prill të vitit 1877 në një familje të pasur ortodokse në lagjen “Kala”. U arsimua fillimisht në vendlindje e më pas në Athinë...
Full story

Pavdekësia, eliksiri i jetës...

image
Nektari dhe Ambrosia, Pema e Jetës, Amrita, Pjeshkët e Pavdekësisë, Soma dhe Haoma – a janë të gjitha thjeshtë produkte të imagjinatës së të lashtëve...
Full story

Reflections on the politics of climate change

image
The science of climate change is clear. Scientists know that the Earth is warming and that humans are the reason. We also know that the Earth will continue to warm in the future; however, we can do something about it. We can dramatically change the trajectory.
Full story

Financing Universal Education

image
The Education Commission’s first proposal is to count on “philanthropists, corporations, and charitable organizations” to increase their annual aid contributions from $2 billion today to $20 billion by 2030.
Full story

Jobs in the Age of Artificial Intelligence

image
The technology needed to create this dystopian future is not even on the horizon. But recent breakthroughs in AI-related technologies do offer enormous potential for positive advances in a range of applications from transportation to education and drug discovery.
Full story

Panairi i Turizmit, Shtutgart!

image
Shqipëria merr pjesë për herë të parë në një panair ndërkombëtar turizmi me statusin e veçantë si ‘Vend Partner’.
Full story
Log in
Featured author
Newsletter
Email: