Home | Opinion

Opinion

image

Jeta pas Pax Americana-s

Kur rendet perandorake shpërbëhen, shpesh pason dhuna. Gjenocidi armen shoqëroi rënien e fuqisë otomane. Antisemitizmi vrastar dhe nacionalizmi radikal pasuan rënien e Perandorisë Austro-Hungareze. Diçka e ngjashme ndodhi kur perandoria e vogël ballkanike e Jugosllavisë...
Full story

Krimi ndaj moralit

image
Shqipëria që vijon të mbetët një vend me një sistem edukimi shumë të dobët, me një popullsi dukshëm të shkolluar por aspak të edukuar, me modele kriminale në politikë dhe jetën publike, do e këtë të vështirë të parandalojë dhe ulë ndjeshëm krimin si fenomen ......
Full story

Rruga për në BE kalon nga “Big Mack-u” Rama-Basha

image
Sot po shohim se Associimi në BE është më afër se kurrë, dhe se paskësh qenë fare e thjeshtë nëse vetë liderët kryesorë politikë do të kishin vënë si prioritet Shqipërinë dhe jo tepsinë e privilegjeve politike dhe materiale....
Full story

Rastësia e qëllimshme

image
Shumë rastësi brenda kaq pak ditësh, që për nga forma e paraqitjes tregojnë për një shabllon veprimi që dëshmon se në këtë shtet ka diçka (shumëçka) të kalbur. Me policë të përfshirë në krim; me prokurorë që kapërcejnë afate dhe me gjyqësi që vepron ......
Full story

Politika si biznes, jo në shërbim të popullit

image
Ç’nuk po ndodh në këto ditë, kur të gjithë ia kanë mësyrë partive për të gjetur ndonjë qoshe punësimi. Jo për gjë tjetër i duan partitë. Deri këtu ka arritur puna. Në fund të fundit, partitë janë bashkime vullnetare mbi bazë programi, rregullash e qëllime të përbashkëta......
Full story

Understanding Today’s Stagnation

image
People might be increasingly reluctant to spend today because they have vague fears about their long-term employability – fears that may not be uppermost in their minds when they answer consumer-confidence surveys......
Full story

Brexit or Breakup?

image
Even after abandoning its empire, the United Kingdom hesitated for decades to join Europe. But it eventually did, and in the past half-century it became a proponent of European Union enlargement, and a champion of key EU policies such as the single market....
Full story

Politika e BE, një dështim në Shqipëri e Kosovë

image
Përse u “kujtuat” pas 25 vitesh kur ish komunistët u bënë pronarë edhe të demokracisë, edhe të ekonomisë, edhe të shtetit; kur ata u bënë edhe kapitalistët e monopolistët më të mëdhenj. Pas 25 vitesh ju u kujtuat se doni ta ndihmoni Shqipërinë me Reformën në Drejtësi me kaq tepër vonesë, pas një çerek shekulli?...
Full story

Rrënimi i një vendi

image
Shqipëria e vitit 2017: një kandidat i padenjë u zgjodh president, zgjedhjet parlamentare janë në rrezik dhe kakofonia politike aq e zhurmshme, saqë mund t’i çmendë – sërish – njerëzit normalë....
Full story

Kundrejt tjetrit në bindje

image
Së fundmi, tani që të gjithë besojnë te kjo qenie e politikës dekadente, në rend të parë duhet të jetë e hidhur nga shija, pasi kjo ka pasojën të të kthejë kundër tjetrit. Dhuna mes komuniteteve nuk duhet të reflektojë kundër tjetrit, por të shërbejë si mjet për krijimin e dialogut dhe frymës së prosporitetit....
Full story
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 1091 | displaying: 1 - 10
Log in
Featured author